Google, Google Fotoğraflar ile Google Drive arasındaki senkronizasyonu uzun zamandır sürdürüyordu. Ancak Google tarafından yayımlanan blog yazısına göre bu duruma son veriliyor gibi görünüyor.

Yazıda, “Bu servisler arasındaki bağlantının kafa karıştırıcı olduğuna dair ger bildirimler aldık. Bu yüzden önümüzdeki ay Drive ve Fotoğraflar’daki deneyimi basitleştirmek adına bazı değişiklikler yapıyoruz.” deniyor.

Google Drive Logo
Google Drive Logo

Bu konuyla ilgili ek açıklamalarda ulunan Dan Schlosser (Google Drive ürün yöneticisi.) ve Jason Gupta (Google Fotoğraflar ürün yöneticisi.) “Bu değişiklik, ürünler arasında dosyaların yanlışlıkla silinmesini önlemeye yardımcı olmak için tasarlandı” diyor.

Ayrıca G’Suite müşterileri için ayrı bir makale daha var. Çünkü belirttiklerine göre bu karar tüm kullanıcılarını etkiliyor.

Google Fotoğraflar Logo
Google Fotoğraflar Logo

Değişiklik, Temmuz ayında yürürlüğe girecek. Bu değişim ile beraber Drive’a eklemiş olduğunuz fotoğraf ve videolarınız, Fotoğraflar uygulamasında görünmeyecek. Ek olarak dosya silme işlemleri iki platform arasında sekronize edilmeyecek. Değişiklikten önce mevcut dosyalarınız olduğu gibi kalmaya devam edecek. Yani Drive’da, Google Fotoğraflar klasörü varsa, Drive’da kalmaya devam edecek.

Google tarafından yayımlanan blog yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz